کامپیوترهای کوچک یا آل این وان‌ ها ؟!

امروزه هنگام خرید سیستم‌های کامپیوتری، گزینه‌های زیادی وجود دارند؛ کامپیوتر کوچک (مینی‌پی‌سی‌) یا آل این وان (All In One) از جمله سیستم‌های کامپیوتری هستند که در بازار عرضه شده که از لحاظ ساختاری به کامپیوترهای بزرگ رومیزی شباهت دارند. بهتر است قبل از اقدام به بازارگردی، از مزایا و معایب کامپیوترهای کوچک و آل این وان‌ها آگاهی یاببید تا بتوانید خرید هوشمندانه و به صرفه‌تری داشته باشید.

آل این وان‌ (AIO)

آل این وان‌ها (کامپیوترهای همه کاره) سیستم‌هایی جمع و جور با قابلیت‌هایی بیشتر از لپتاپ‌ها هستند. کیس و اسپیکر در کامپیوتر همه کاره، پشت صفحه نمایش (مانیتور) تعبیه شده است. آنها از لحاظ ظاهری شبیه کامپیوترهای رومیزی و از لحاظ فشردگی و نظم قطعات، همانند لپ‌تاپ‌ها هستند. این کامپیوترهای یکپارچه دارای وب‌کم و اسپیکر نیز هستند. طراحی ارگونومیکی دارند و امکان تنظیم ارتفاع پایه مانیتور به شما کمک می‌کند تا درجه ارتفاع آن‌ها را تنظیم کنید.

آل این وان‌ها، ظاهری مدرن و حرفه‌ای دارند و استفاده از آن‌ها ساده و خوشایند است. درحال حاضر برندهای مختلفی هم‌چون ایسوس، ام‌اس‌ای، ای‌مک پرو و لنوو در بازار موجود است و قیمت آنها در بازه قیمتی ۱۰ تا ۹۰ میلیون تومان قرار دارد.

یکی از ویژگی‌های اصلی که در زمان خرید آل این وان‌ها باید به آن توجه کرد، ابعاد و ویژگی‌های صفحه نمایش است. زیرا بعد از خرید، تغییر ابعاد مانیتور امکان‌پذیر نیست. نمایشگرهای آل این وان در سه رده‌بندی موجود هستند:

  • صفحه نمایش۲۰ اینچی، که کیفیت تصویر آن کم و اندازه آن کوچک است.
  • آل این وان‌هایی با صفحه نمایش ۲۷-۲۸ اینچ که دارای رزولوشن ۴K هستند و برای مشاهده یا ویرایش ویدیو نیز مناسب هستند.
  • رده سوم که دارای صفحه نمایش ۳۰ -۳۲ اینچ هستند و از نظر قیمت نیز، گران‌تر از دو مورد قبل هستند.

کامپیوترهای کوچک (Mini PC)

کامپیوترهای کوچک، نسل جدید پی‌سی‌های قدیمی هستند؛ در نتیجه شباهت بیشتری به کامپیوتر‌های رومیزی دارند، تنها با این تفاوت که ابعاد این کامپیوترهای کوچک، به اندازه یک کتاب است اما از نظر قدرت و عملکرد، هم‌رده با کامپیوترهای رومیزی هستند.

این کامپیوترهای کوچک، کاربردی و دوست‌داشتنی هستند و بلافاصله بعد از باز کردن بسته‌بندی، می‌توانید آنها را به مانیتور متصل و روشن کنید. قیمت مینی‌پی‌سی‌ها از ۶ میلیون تومان شروع می‌شود و با توجه به پردازنده و کانفیگ آنها به ۱۷ میلیون تومان برای یک سیستم قدرتمند و حرفه‌‌ای افزایش می‌یابد.

کامپیوتر کوچک

اکنون با هم به مقایسه آل‌این‌وان‌ها و کامپیوترهای کوچک می‌پردازیم و مزایا و معایب این سیستم‌های کامپیوتری را بررسی می‌کنیم:

تفاوت ظاهری کامپیوترهای کوچک و آل این وان

در آل این وان‌ها، پردازنده، رم، هارد و دیگر قطعات سخت‌افزاری یا به اصطلاح کیس کامپیوتر در پشت صفحه مانیتور تعبیه شده است که در نتیجه فضای کمی را به اندازه یک ال سی دی اشغال می‌کند و حتی به دلیل سبک و کوچک بودن امکان اتصال آنها به دیوار نیز وجود دارد.

کامپیوترهای کوچک نیز به دلیل وزنِ کم و ابعاد کوچک، به راحتی به دیوار، زیر میز، پشت مانیتور و … متصل می‌شوند و بدین ترتیب فضای بیشتری در اختیار شما قرار می‌گیرد همچنین در صورت استفاده از ماوس و کیبورد بی‌سیم و حذف کابل‌های مختلف، می‌توانید به راحتی فضایی منظم داشته باشید.

مقایسه پورت‌‌های کامپیوترهای کوچک و آل این وان

این کامپیوترهای بدون کیس دارای پورت‌های رایج و مورد نیاز هستند که در بهترین حالت در اطراف صفحه نمایش یا در پایه مانیتور جای دارند. در دسترس بودن پورت‌ها یکی از مسائلی است که در هنگام خرید باید به آن‌ توجه نمود. در بعضی از مدل‌ها وجود پورت‌ها در پشت دستگاه دردسر ساز شده و دسترسی به آنها سخت‌ است.

کامپیوترهای کوچک نیز از تمامی پورت‌ها پشتیبانی می‌کنند و به راحتی در دسترس هستند. قابلیت سفارشی‌سازی پورت‌ها نیز بر اساس نیاز کاربر وجود دارد. کامپیوترهای کوچک از طریق پورت‌‌های HDMI و VGA به صورت همزمان به دو مانیتور متصل می‌شوند. کامپیوترهای کوچک دارای وای فای نیز هستند که این امر باعث می‌شود بدون نیاز به کابل‌های مزاحم به شبکه اینترنت و اینترانت متصل ‌شوند.

بررسی سخت افزاری کیسهای کوچک و کامپیوترهای همه کاره

به علت محدودیت در امکان به روزرسانی قطعات سخت‌افزاری، قدیمی شدن آل‌این‌وان‌ها سریع‌تر از کامپیوترهای رومیزی اتفاق می‌افتد. در زمان ارتقا پردازنده نیز ممکن است عدم هماهنگی بین قطعات مشکل‌ساز شود و متاسفانه راه حلی نیز برای این مشکل وجود ندارد.

کامپیوترهای کوچک قابل ارتقا هستند و نیازی نیست نگران قدیمی شدن سخت افزارها و به اصطلاح عقب ماندن از تکنولوژی جدید باشید.

تفاوت کامپیوترهای کوچک و آل این وان در هنگام خرابی سیستم‌

ظرافت آل‌این‌وان‌ها کار تعمیر را دشوار می‌کند و هزینه تعمیر این دستگاه‌ها زیاد است؛ زیرا برای تعمیر آل این وان با توجه به ساختار ویژه و منحصر به فردش، نیازمند تجهیزات خاصی است که سازگاری و تناسب لازم با پیکربندی این دستگاه را داشته باشند.

قطعات داخلی با فشردگی بیشتری در کنار هم قرار گرفته‌اند و همواره در معرض آسیب و ضربه هستند. باید درنظر داشت که ایراد در یک بخش به سایر بخش‌ها و قطعات نیز تسری می‌یابد. در صورتی که دستگاه نیاز به تعمیر داشته باشد، باید سیستم آل‌این‌وان به صورت کلی به مراکز تعمیر ارسال شود که این جابه‌جایی نیز خود می‌تواند درصد احتمال آسیب دیدن و خرابی دستگاه را افزایش دهد.

این در حالی است که در صورت بروز ایراد در عملکرد کامپیوترهای کوچک یا خرابی یک قطع سخت‌افزاری تنها کافیست کیس کوچک و سبکی را به مراکز خدمات پس از فروش ارسال کنید. به این ترتیب هزینه و زمان کمتری جهت تعمیر دستگاه نیاز است.

کدام یک برای انجام کارهای گرافیکی مناسب‌تر است؟

برخی از مدل‌های آل این وان دارای کارت گرافیک آنبرد هستند و تنها برای انجام کارهای عادی و روزمره مناسب هستند اما مدل‌های دیگری نیز وجود دارند که دارای کارت گرافیکی مستقل و مناسب کارهای حرفه‌ای هستند.

کامپیوترهای کوچک نیز دارای کارت گرافیکی آنبرد هستند و برای انجام کارهای روزانه، وب‌گردی، کارهای گرافیکی سبک و … مناسب هستند.

چرا کامپیوترهای کوچک و آل این وانها را انتخاب کنید؟

کامپیوترهای کوچک و آل این وان‌ها مصرف برق کمی دارند و حدود ۸۰ درصد کمتر از کامپیوترهای رومیزی و بزرگ، برق مصرف می‌کنند. این ویژگی برای شرکت‌ها و سازمان‌ها با تعداد کارمندان بالا  بسیار حائز اهمیت است.

یکی دیگر از ویژگی‌های متمایز کننده این کامپیوترها، کوچک و سبک بودن آنها است که منجر به اشغال فضای کم و جابجایی راحت‌تر آنها در زمان مورد نیاز می‌شود.

 
 مزایا معایب
آل این وان

یکپارچه با نمایشگر

برخی مدل‎ها دارای نمایشگر لمسی هستند

 

دشواری و گرانی در تعمیرات

محدودیت در به روز رسانی قطعات

قدیمی شدن سریعتر

قطعات ضعیف نسبت به قیمت آن

کامپیوتر کوچک

ابعاد کوچک و اشغال فضای کم

طول عمر مفید و مصرف برق کم

سبک و قابل حمل

قطعات قوی با توجه به قیمت

عدم برخورداری از کارت گرافیک مجزا

عدم برخورداری از درایو نوری

جدول شماره ۱- مزایا و معایب کامپیوترهای کوچک و آل این وان‌ها 
  برای مطالعه بیشتر راجع به کامپیوترهای کوچک هترون، به صفحه  کوچک بزرگ مراجعه فرمایید.

سخن پایانی

آل این وان‌ها یک دستگاه کامل هستند اما اجزای آن‌ها قابل تعویض نیستند. پس دقت کنید تا در هنگام خرید همه جوانب را مانند پردازنده، رم و کارت گرافیکی و صفحه نمایش و سیستم عامل و … را در نظر بگیرید و با توجه به نیاز خود سیستمی با پردازنده مناسب را خریداری کنید. این مساله در کامپیوترهای کوچک کمتر به چشم می‌خورد.

به یاد داشته باشید که لازم است برای خرید دستگاه‌های الکترونیکی آینده‌نگر باشید و نیاز‌‌های آینده خود، امکان ارتقا سیستم و سرعت پیشرفت تکنولوژی را در نظر بگیرید تا بعد از گذشت مدت زمان کمی، مجبور به تجهیز مجدد سیستم یا تعویض آن با نسل جدید تر نباشید که این خود مستلزم صرف زمان و هزینه‌ای مجدد است.

برای آشنایی بیشتر با کامپیوترهای کوچک هترون، به صفحه اینستاگرام هترون مراجعه فرمایید.  

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *